Smilefishspa.se / Blog / I norra Sverige / KUST – Sveriges nya designhotell

KUST – Sveriges nya designhotell

KUST är norra Sveriges nya designhotell men inte bara det – det är en upptäcktsresa där man följer Piteälven. Från fjäll i norr till skärgård och hav i söder. En resa i 14 kapitel. En resa som ackompanjeras av en av Norrlands högst belägna skybarer.

Hotellets restaurang, Tage, är belägen på 13e våningen och har en fantastisk utsikt. Här lagas mat efter säsong och med tradition. Eftermiddagen tar man sig ytterligare en våning upp och njuter av en god drink i Tage Bar som en fin kväll också bjuder in till två uteterrasser. För den med svindel eller höjdskräck så kanske lobbybaren passar bättre.

På hela åttonde våningen så återfinns KUSTs spa. Relaxpooler på spaterrassen, isbad, torrbastu, massage och andra behandlingar står på menyn. Sparitualen är inspirerad av naturen i Norrbotten och man utför den på egen hand, eller tillsammans med den man föredrar. Den är i elva steg och man får lära känna en stor del av anläggningens faciliteter då allt från kalla och och varma källor till bastus med olika temperaturzoner och dofter och bad ingår. Man ska utföra den i lugnt och behagligt tempo, cirka 120 minuter.

Även konferensrummen går i KUSTs egna stil då de är anpassade efter de olika näringarna i regionen.

Här arrangeras olika evenemang och event, t.ex. seniorspa, familjemys på påsklovet, öl- och korvprovning, temakväll med grillat och vin eller mousserande och champagne.

KUST är beläget mitt i Piteå varför stadens utbud finns nära till hands och såväl sommar som vinter finns mängder av aktiviteter att testa på.