Smilefishspa.se / Blog / I norra Sverige / Fjällvistet i Storhogna

Fjällvistet i Storhogna

Njut av vedeldad bastu, pool och brasrum. Njut av vyn över vidderna. Vid fjällets fot samlar man vänner och familj till en härlig bastuupplevelse. Som sig bör så kan man här också njuta av traditionella norrländska smaker. Vad sägs om en middagsmeny med rensteksröra, kallrökt regnbåge, friterat tunnbröd, viltskav och hjortroncheesecake.

Fjällvistet återfinns på Storhogna Högfjällshotell & Spa, en anläggning vackert beläget i Vemdalen. Här njuter man av äkta fjällmiljö, fin skidåkning både utförs och på längden.

Hotellets spa har vid två tillfällen, av Travel Award, utsetts till Sveriges ledande spa hotell. Man har även fått flera andra utmärkelser och certifikat, bland annat certifierat träningscenter för längdåkning och löpning för Vasaloppet. Det betyder att anläggningen genomgått loppets noggranna kvalitetskontroll och man har här utvecklat ett unikt koncept för den som önskar bra förberedelser inför detta traditionella skidlopp.

Som sig bör så har Storhogna en omnämnd restaurang och vill man inte äta i någon av hotellets matsalar så kan man bege sig till samevistet på fjället eller 1800-talstorpet Fettjan som har en magisk utsikt över Klövsjön.

Hotellet lockar såväl sommar som vinter och erbjuder vid sidan av sitt spa en mängd olika aktiviteter t.ex. snowkite, isklättring, fågeljakt och fjällöpning.