Smilefishspa.se / Blog / I norra Sverige / Tree Hotel

Tree Hotel

Ett hotell som på senare år rönt många skriver såväl utomlands som i Sverige är Tree Hotel. Ett hotell där natur och fantasi välkomnar. Ett hotell där du bor högt uppe bland tallarna och blickar ut över den fantastiska naturen.

Här bor man i rum som ”the mirrorcube”, ”the bird’s nest”, ”the UFO” och ”dragon fly”. Här njuter man av norrsken, fisketurer och hundspann. Året om så är Tree Hotel värt resan till Luleå.

The mirrorcube är kamouflerad av spegelväggar som reflekterar omgivningen. Efter att ha gått över den 12 meter långa bron så når man ett rum som, trots de stora fönstren och läget högt upp bland trädtopparna, innehåller såväl dubbelsäng som toalett, sällskapsrum och takterrass.

Fascineras av hur man tolkat kontrasterna mellan ute och inne då du bor i the Bird’s nest. Utifrån så ser det ut som ett enormt fågelbo. Här försvinner man och blir en del av omgivningen. Men väl på insidan så är rummet hemtamt och exklusivt. Här får en familj plats och har såväl bekväma sängar som toalett och sällskapsrum. För att nå rummet så får man ta hjälp av en infällbar trappa.

När man höll på att arbeta med rummet ”the bird’s nest” så föddes idén att skapa något helt annorlunda. Ett UFO. Fly tillbaka till barndomens drömmar och checka in i ett rum stort nog för fem personer och med såväl toalett som sällskapsrum.

Hotellets största rum är ”dragonfly”. Eller trollsländan som det översätts till på svenska. Det är 52kvm och kan fungera som både konferensrum och privat boende. Med stora panoramafönster så har man en fin utsikt över älven och dalen.

Många finner dock ”the 7th room” mest fascinerande. Byggnadens bottenfasad är ett fotografi i naturlig storlek. Rummet ligger tio meter upp och för att nå dit så går man längs etage och trappor, steg för steg så närmar man sig himlen. Rummet har olika nivåer och noterbart är uteplatsen som består av ett nät. Genom nätet så växer en tall och man kan slå sig ned i dess grenverk med trygg förvissning om att nätet håller. Sov ute om du vill, njut av stjärnhimlen och frisk luft.

Oavsett vilket rum man övernattar i på Tree Hotel så serveras frukost, lunch och middag i ”Guesthouse”. Vid sidan av restaurangens miljö från första hälften av 1900-talet så finns här också bar, bastu och relax. Tree Hotel har ingen jättespaanläggning men man kan boka jacuzzi i skogen och en lite trädbastu med plats för mellan 6 och 15 personer.

I övrigt så finns en rad olika aktiviteter, t.ex. guidad tur, skogsvandring, forsränning, havskajak, älgsafari, björnskådning, zip line, fatbike, northern light photography och ridning. Mat är ett viktigt inslag i en hotellvistelse och här njuter man av fantastiska råvaror från naturen runt hörnet.