Smilefishspa.se / Blog / I norra Sverige / Därför minskar du stressen av att bada

Därför minskar du stressen av att bada

Vi har redan pratat om hälsofördelarna med ett hemmaspa, men det kan vara värt att tänka på hur bra ett helt vanligt bad kan vara för din kropp och hjärna. Det blir såklart svårt om du inte har ett badkar, men om du har ett så ska du nu få veta varför du bör ta ett bad i det.

Helt vanliga varma bad har redan fördelar

Ett helt vanligt varmt bad som du tar i ett badkar där hemma kan göra rena underverk för din hälsa. Faktum är att fler bör ta ett varmt bad och definitivt oftare, men det är såklart inte alla som har tillgång till ett badkar. Om man har det så bör det användas betydligt mycket oftare.

Till att börja med så hjälper ett bad till med din kropp. Med en ökad syresättning så får du mer energi i längden och det kan i sin tur också göra att en del sjukdomar minskar i effekt. Sjukdomar som exempelvis påverkar dina lungor kan förmildras temporärt av ett bad.

Din ämnesomsättning kan också se en förbättring. En joggingtur är troligtvis lite mer effektiv, men det finns alltså här en anledning till att ta ett varmt bad efter du har rört på dig. Ett varmt bad är också bra för dina muskler och kan hjälpa dina muskler efter en lång dag, oavsett om du har ett fysiskt eller sittande jobb.

Viktigare än någonsin att minska stressen

Ett hemmaspa kan som sagt hjälpa dig med stress, men du bör inte underskatta den effekt som ett helt vanligt bad har. Att ligga där ett tag i varmt vatten kan göra en hel del för att stressen från en lång dag ska glida av en. Det här kommer i sin tur med hälsofördelar, men det finns ganska mycket du kan göra mot stress utöver att ta dig ett varmt bad.

Ett varmt bad kan också göra det lättare att hantera ångest och nedstämdhet. Att ta sig lite tid för sig själv är alltid bra för din psykiska hälsa.

hikaru