Smilefishspa.se / Blog / I norra Sverige / Ge tänderna en spa-behandling

Ge tänderna en spa-behandling

En spa-behandling brukar oftast förknippas med bad och olika kroppsbehandlingar för hud och hår, men man får inte glömma bort sina tänder. Gör något speciellt för dig själv och ge dina tänder en spa-behandling då och då. Det kommer göra dem friskare och fräschare.

Besök tandläkaren

Det är viktigt att besöka tandläkaren regelbundet för att säkerställa att man inte har hål i tänderna. Tandläkaren kan även se till att göra en ordentlig rensning och ta bort tandsten som lätt ansamlas på tänderna. Besök en tandläkare på Södermalm eller i din egen närhet för att få en ordentlig genomgång av dina tänder.

Sköt om tänderna dagligen

För att behålla en god tandhälsa är det viktigt att dagligen ta hand om sina tänder. Förutom att borsta tänderna två gånger om dagen, är det viktigt att tänka på vad man äter och dricker. Allt man äter och dricker som innehåller socker påverkar tändernas och munnens pH-värde negativt. Försök därför att tänka på allt du äter och dricker för att försöka minska intaget av föda och dryck med socker i.

Gör spa-behandlingar för tänderna

Det skadar inte att göra lite extra för sina tänder då och då. Förutom tandborstning och tandläkarbesök kan det vara bra att ge tänderna en spa-behandling genom att polera tänderna lite mer än vanligt när tid och ork finns. Man kan exempelvis använda sig av tandtråd och mellanrumsborstar för att rengöra emellan tänderna ordentligt. Ta god tid på dig att rengöra mellan varje tand för att säkerställa att alla tänder blir rena. Efter att rengöringen är utförd kan pricken över i:et vara att avsluta behandlingen med en inpackning av tandblekning. Det finns många olika tandblekningskit på marknaden, bland annat aktivt kol som bleker tänderna naturligt. Efter behandlingen har du en frisk mun med rena och fina tänder som är några nyanser vitare. Upprepa behandlingen en gång i veckan.

hikaru