Smilefishspa.se / Blog / I norra Sverige / Lindra stressen med munvård och varmt bad

Lindra stressen med munvård och varmt bad

Stress är ett växande problem i samhället som drabbar stora delar av befolkningen. Orsaken till stress kan vara allt från ett krävande yrke och ekonomiska problem till utmaningarna med att hantera barn och familjeliv. Den goda nyheten är att det finns enkla saker du kan göra som reducerar stressen.

Inse dina begränsningar och hur det påverkar din hälsa

Ett av de bästa sätten att minska din stress är att fråga dig själv om du har för höga krav på dig själv. Trots alla aktiviteter som du säkert vill hinna med har kroppen och sinnet en begränsad kapacitet. Därför bör du fokusera på de viktigaste sakerna samtidigt som du avstår från de mindre viktiga. Det här kommer att förebygga mycket onödig stress och ge dig en djupare känsla av tillfredsställelse. Nyckeln är att fastställa dina gränser även om det känns svårt och bara förbinda dig till saker lättvindigt.

Koppla av med spa och bad

För att varva ner och minska stressen kan du börja med avkopplande aktiviteter som spa och bad. Det här har positiva effekter på din psykiska hälsa och stressnivåer. Dock kan stressen i vissa fall redan ha påverkat din hälsa genom dålig andedräkt och muntorrhet. Stress påverkar nämligen kroppens hormoner negativt och minskar därmed produktionen av saliv, något som i sin tur ökar risken för plack och hål i tänderna. I sådana fall krävs vissa åtgärder för att problemet inte ska bli värre.

Förutom stress kan även följande saker orsaka muntorrhet:

  • Depression.
  • Rökning.
  • Stress.
  • Ångest.
  • Högt blodtryck.

Lindra muntorrhet med GUM HYDRAL-serien

Vikten av att lindra muntorrhet kan inte understrykas nog. Saliv i munnen har smörjande egenskaper som hjälper till att skydda munnens vävnader mot bakterier, karies och svamp. Saliven sköljer även bort matrester och gör det lättare att prata och svälja. Vid brist på saliv försämras alla dessa viktiga funktioner som är så lätta att ta för givet. En effektiv lösning på muntorrhet är produkterna från GUM HYDRAL-serien från Sunstar GUM. Sunstar GUM är inte vilka som helst, utan är experter på munhälsa och använder den senaste tekniken för att hjälpa människor att uppnå friska tänder och tandkött. Förslagsvis har du produkten GUM HYDRAL Spray som ger en omedelbar lindring av muntorrhet under hela dagen. Den är flexibel och kan användas när du vill och flera gånger per dag.

hikaru