Smilefishspa.se / Blog / I norra Sverige / Hälsofördelar med hemmaspa

Hälsofördelar med hemmaspa

I dessa tider när man avråds från att lämna sitt hem mer än absolut nödvändigt kan man försöka göra det bästa av situationen genom att skapa sig ett hemmaspa. Fördelarna med ett hemmaspa i dessa tider är stora. För det första slipper du gå ut och riskera att bli smittad av någon annan. Du kan i lugn och ro stanna i ditt hem och ta ett avslappnande bad eller göra en ansiktsbehandling.

Att unna sig själv lite vardagslyx i form av hemmaspa är väldigt viktigt. Man kan avsätta en dag eller kväll i veckan åt att bara vara för sig själv eller med någon man bor tillsammans med och slappna av till fullo.

Förslag på vad man kan göra själv i sitt hem för att uppnå spakänslan är att sätta igång lite lugn musik och tända levande ljus. Om man har tillgång till ett badkar kan man ta sig ett långt bubbelbad med olika oljor eller badbomber i. Man kan till och med tillverka sitt eget badsalt av epsomsalt och havssalt.

Har man inte tillgång till ett badkar kan man köpa ett fotbad och ge sina fötter en skön behandling, något som är väldigt viktigt för hälsan är dina fötter. Det är de som bär dig genom livet och de får ofta utstå mycket utan att du tänker på det.

Ett annat hett tips är ansiktsmask och/eller hårinpackning. Sådant finns enkelt att köpa online och få hemskickat så att man slipper gå ut. Man kan då välja helt fritt beroende på vad man har för hud- eller hårtyp och vad man vill ha för resultat.

Den viktigaste hälsofördelen med ett hemmaspa är ändå att man slappnar av. Man får tid till att släppa stress, jobb, skola, jobbiga tankar och bara vara och njuta av sig själv och sitt eget sällskap. Att stressa har blivit vardag för många människor så det är väldigt viktigt att ibland bara släppa det helt och fokusera på sig själv och att ta hand om sin kropp så att allt från fötter till hud och hår mår bra.

hikaru