Smilefishspa.se / Blog / I norra Sverige / Allmänt om spa i norra Sverige

Allmänt om spa i norra Sverige

Alla gillar vi att bli ompysslade och bortskämda på ett spa, oavsett var i landet vi befinner oss. Tänker vi på norra Sverige så tänker vi ofta lugn, snö, berg och djupa skogar och kanske stämmer det överens på många av spa-anläggningarna belägna här.

Riksgränsen Spa

Beläget i Riksgränsen så stoltserar inte bara detta spa med en utmärkt spa-anläggning utan också med utmärkta möjligheter till skidåkning och andra naturupplevelser. Här njuter man av en massage samtidigt som man blickar ut över de snötäckta vidderna. Man kan även boka andra behandlingar och nyttja pool, bubbelbad och bastu. Eller varför inte glida ned i ett av två hot tubs och njuta av fjällutsikten.

Piteå Havsbad

Ett stort spa, ett av Norrlands största, och beläget precis vid havet. Norrlands skärgård, vacker natur, aromabastu, ångbastu, torrbastu, pool, event, kända artister, coola aktiviteter, sköna sängar och god mat. Anledningarna är många att besöka detta välkända spa.

Dalarna

Dalarna kan stoltsera med många vackra och njutbara spa-anläggningar och badanläggningar, bland andra Hotel Dalecarlia, Gyllene Hornet, Masesgården, Smidgården och Experium.

  • Hotel Dalecarlia erbjuder en spa-anläggning med diverse klasser såsom yoga och qi gong, massage, ansiktsbehandlingar och terapisessioner. Beläget i Tällberg så finns här en mängd andra nöjen och aktiviteter att prova på året om och för vissa räcker det att bara sätta sig i en stol och kisa mot solen och Siljan.
  • Gyllene Hornet Spa är beläget på First Hotel Tällberg och här kan man delta i både föreläsningar och aktiviteter, alla fokuserade på kroppen och själen.
  • Masesgården i Leksand är ett riktigt hälsohem, kanske Sveriges enda, och erbjuder dig att må bra. Vegetarisk mat, aktiviteter och behandlingar står på schemat. Poolen går att nyttja dygnet runt och det känns härligt att glida ned i vattnet som håller mellan 28 och 30 grader. Bubbelpool, bastu, kneippbad, massage, kurbad och inpackningar och behandlingar är bara några av de tjänster som man bör boka innan man åker hit.
  • Smidgården erbjuder klorfri inomhuspool med jetstream, en relaxavdelning med unik miljö och en vedeledad bastu. Till detta kommer kurbad, god mat och dryck. Oavsett om man övernattar eller inte så kan man hyra hela fäbodrelaxen.
  • Experiums äventyrsbad erbjuder vattenrutschbanor, bubbelpooler, inomhussurfing, utomhusbad och vågor. Här finns något för alla åldrar och oavsett vilken aktivitetsnivå man söker. Det finns till och med något för den allra minsta besökaren. I Saunavärlden så njuter man av ångbad, saunarium, finsk sauna och caledarium – den sistnämnda bastun bjuder på romerskt värmerum.
hikaru