Smilefishspa.se / Blog / Annorlunda spaupplevelse / Selma spa – Andrum i Värmlands skogar

Selma spa – Andrum i Värmlands skogar

Selma Spa ligger vackert beläget vid sjön Fryken i Selma Lagerlöfs hemkommun Sunne. Med bara två kilometer in till Sunne Centrum omger Värmlands vackra skogar hotellet som erbjuder nästan 200 hotellrum med utsikt över det vackra vattnet utanför. Här finns det plats och miljöer för återhämtning, träning och umgänge.

Många besökare har rest långt för att få ta del av de tjänster och möjligheter som hotellet erbjuder. Jobbar man på en Fastighetsbyrå Stockholm eller på ett löpande band i Växjö så kan det tänkas att ett miljöombyte är tacksamt.

Många företag ordnar även konferenser och möten här, och gör det gärna i samband med att låta sin egen personal få återhämta sig på kvällen.

Träning

Det finns vackra löpspår utanför knuten, genom Värmlands omväxlande natur. Känner man inte för att springa i naturen så finns det tillgång till en stor pool, där man kan simma eller träna vattengympa. Ett stort, välutrustat gym finns att tillgå inomhus, och vid hyggligt väder så finns det också ett utomhusgym öppet. Fitnessavdelningen står till hands med instruktörer som leder pass där puls, balans och styrka tränas dagligen. När man checkar in på hotellet så får man fri tillgång till alla faciliteter, så som de dagliga träningsprogrammen, det välutrustade gymmet, simbassängen, de olika typer av bubbelpooler som finns, bastu och frukt.

Behandlingar och massage

Selma erbjuder över 40 olika typer av behandlingar som gör gott för kroppen. Förutom de självklara inslagen av massage och ansiktsbehandlingar erbjuds även behandlingar i bastumiljö.

Förutom den klassiska massagen erbjuder Selma några egna spännande varianter.

Här används golfbollar för att lindra stela muskler och bli kvitt muskelspänningar.

Här appliceras tryck på kroppen. En kraftfull massage som åtgärdar spänningar i kroppen och behandlar ömma muskler.

En behandling som ämnar att stimulera kroppens alla sinnen. Massagen utförs med en av två speciella oljor som man får välja själv tillsammans med sin egna terapeut.

Hotellet har en stark hälsoinriktning. Alla produkter som används vid behandlingar och alla råvaror som används för matlagning i köket skall vara så ekologiska och närproducerade som möjligt. Man strävar även efter att så lite restprodukter och spill som möjligt skall kastas.

Paket

Selma spa erbjuder även olika former av paket för privatpersoner, företagskunder och kompisgäng.

Man kan köpa ett paket där jul- eller nyårsfirande ingår, med mat, spa och behandlingar. Det anordnas yoga-klasser över en hel helg, där man får prova på yoga och samtidigt ta del av behandlingar. För den som lider av en brist på D-vitamin i samband med att höstmörkret är på intågande finns det så kallade solpaket, där artificiellt solljus används medan du sitter i en solstol och lyssnar på vågskvalp och fågelkvitter.

Om man inte lider av bristen på värme och solljus så anordnas även skidhelger på vinterhalvåret, där bra träning inför Vasaloppet utlovas.

hikaru