Smilefishspa.se / Blog / I södra Sverige / Glasmassage i Kosta

Glasmassage i Kosta

Utnämnd till årets bästa behandling år 2015 så har glasmassagen på Kosta Boda Art Hotel fått många på fall. Massören använder sig av uppvärmd glaskonst för att massera nacke, dekolletage och kropp.

Kosta är känt för sina glasbruk och historien tog sin början år 1742 då Kosta Glasbruk grundades av två av Kung Karl XII:s generaler, Anders Koskull och Georg Bogislav Staël von Holstein. Sedan juni 2009 så kan man också checka in på ett exklusivt designat hotell. Ägare till hotellet är New Wave Group.

Glasbruket lockar besökare från när och fjärran och idag så lockar alltså också Kosta Boda Art Hotel där formgivet glas och sten står i fokus. Konst för ett uppskattat värde om 52 miljoner kronor skapar en färgsprakande explosion av former och är man nyfiken på konstens ursprung så är glashyttan på bekvämt promenadavstånd. Allt på hotellet är till salu, såväl möbler som konst, så hinner man inte köpa det man vill under glashyttans öppettid så kan man bara titta runt omkring sig under middagen.

Kosta Boda Art Hotell har en bar helt i glas och en pool med konstutställning. Den koboltblå baren, 3,5 ton tung, är en naturlig samlingspunkt. Formgivare Kjell Engman har skapat en miljö där glasfiskar simmar i vatten, bordslamporna är formade som flaskor och glasstalaktiter hänger ned från taket. En uppvärmd glasstol och en smakfull drink är en bra början på kvällen och varje fredag och lördag så underhåller en trubadur.

För den som önskar något mer, vid sidan av spabehandlingar och konst, så händer mycket mer i Kosta. T.ex. så äger Kosta bilträff rum den 11-13 maj i år (2018). Man kan också boka en aktivitet på Kosta Vildmarkscamp som lockar med fiske, jakt och kräftfiske.

hikaru