Smilefishspa.se / Blog / Annorlunda spaupplevelse / Ät frukost med Strindberg i Varberg

Ät frukost med Strindberg i Varberg

Hotell Gästis är beläget mitt i Varberg och lockar med frukost med Strindberg, sömn med Selma och bad med Lenin. Här finns 15000 böcker och massor av annorlunda saker och prylar, bland annat toalettspolningsknappar. Var man som gäst än vänder sig så finns det något att lägga ögonen på och hotellet har en hemtrevlig känsla.

Spa-avdelningen är belägen i hotellets gamla källarvalv från 1700-talet vilka förvandlats till en kopia av Vladimir Lenins favoritbad i St Petersburg. Badet är inrymt i flera rum och när man kliver in så möts man av en unik miljö, ett underjordiskt palats med 75000 koboltblå kakelplattor. Till detta så läggs levande ljus, värme, konstföremål och tavlor, bland annat 200 år gamla speglar och jugendkronor med skulpturer. Många tittar en extra gång på Leninbysterna och den magnifika lampan från filmen Gorkijparken vilken sitter i trappan till badet. Spa-avdelningen har, som sig bör, också ett antal behandlingsrum och relaxrum.

Lenins favoritbad, uppkallat efter den forne ledaren, levde kvar fram till 2000-talets början då det stängdes och istället kom att användas för den kommunala förvaltningen i St Petersburg.

Hotellets logirum ser alla olika ut men den gemensamma nämnaren är antika möbler, vackra tavlor och bokhyllor. Nostalgi och patina i kombination med moderna bekvämligheter.

hikaru