Smilefishspa.se / Blog / I norra Sverige / Inred badrummet och skapa ditt egna hemmaspa

Inred badrummet och skapa ditt egna hemmaspa

De flesta av oss spenderar ganska mycket tid i badrummet. Varför inte ta tillfället i akt och inreda det riktigt mysigt så du får samma känsla som när du är på spa? Det finns väldigt enkla knep som du kan ta till för att skapa spa-känsla i ditt badrum. För det första bör du satsa på att ha lite växter och grönt i badrummet. Växter kan verkligen lyfta vilket rum som helst och badrummet är inget undantag. Dessutom ger det en väldigt fräsch känsla och det är precis vad som behövs.

Sätt in en mysig sittmöbel

Om du har lyxen att ha ett lite större badrum ska kan du med fördel skapa en liten myshörna med en härlig fåtölj. Här kan du även ställa ett bord med några tidningar. Denna plats kan användas för att ta ett fotbad, måla naglarna eller lite vad som helst. Det kan vara din nya plats för avkoppling helt enkelt. Satsa gärna på snygga och hållbara designmöbler som lyfter rummet. De kostar lite mer i inköp men det är väl värt pengarna. De kommer hålla sig snygga i flera år och är sköna att sitta i. Välj gärna ett tyg som är lite vattentåligt med tanke på att möbeln ska stå i badrummet.

Satsa på mycket ljuslyktor

Det finns inget som ger en sådan spa-känsla som tända ljus över hela badrummet. Om du har barn eller inte känner dig trygg med levande ljus finns det fina elektriska varianter som ger samma stämning. Placera gärna ljusen i grupp till exempel på en bänk eller på kanten av badkaret. Gör det till en vana att tända dem varje gång du lägger dig i badet. Några av ljusen får gärna vara doftljus om du vill ha ännu mera spa-känsla. Du kan även sätta in ett par doftpinnar på strategiska ställen att mixa med ljusen.

Visa upp dina vackra produkter

På ett spa handlar mycket om produkterna man använder. Därför ska du inte gömma undan dina produkter i badrumsskåp utan visa upp dem. Satsa gärna på vackra flaskor som passar in med resten av badrummet. Köp en liten bricka och lägg upp produkter på den eller ställ dem på en väl synlig hylla. Produkter som du inte vill ha framme kan du gömma undan i korgar eller någon annan snygg förvaring. Du kan även köpa tvålkoppar och annan förvaring i marmor och flytta över produkterna till dessa. Tänk på att försöka skapa en enhetlig känsla till exempel genom att satsa på en speciell färgskala eller ett visst material. Komplettera med några fina prydnader som pricken över i:et.

hikaru