Smilefishspa.se / Blog / I norra Sverige / Ladda batterierna med spa och bad

Ladda batterierna med spa och bad

De flesta kan nog hålla med om att det skulle vara både skönt och välbehövligt att regelbundet vila upp sig. Semesterveckorna räcker helt enkelt inte till och både kropp och själ behöver mer. Man behöver inte åka till andra sidan världen för att åka på semester och det finns heller ingen anledning att vara borta i flera veckor.

Sparesor och weekendpaket

Det finns gott om anläggningar och små retreatställen i hela Sverige där man kan ladda batterierna på kvällar eller helger, till exempel Ästad Vingård i Halland. Här kan man unna sig både hudvård, massage, vinprovningar och god mat. Dessutom kan man nyttja den fantastiska badanläggningen.

Denna form av rekreation har blivit något av en modetrend och en hel del researrangörer marknadsför både sparesor och weekendpaket till både Sverige och övriga världen. Det är heller inte ovanligt att blivande brudpar håller sina möhippor och svensexor i en avkopplande spamiljö. Dessutom firar man gärna bröllopsdagen i denna typ av miljö eller väljer att åka på en avkopplande minisemester med bästa väninnan.

Spaanläggningar erbjuder nämligen så mycket mer än ett vanligt hotell och urvalet när det gäller behandlingar och aktiviteter är stort. Industrin har också formligen exploderat och det är numera mer regel än undantag att äldre anläggningar både renoverar och bygger ut.

En upplevelse för alla sinnen

Det finns väl inget mer avkopplande än att spendera lite tid med att faktiskt ta hand om sig själv. Att unna sig lugn och ro samt pyssla om sig själv lite extra i höstmörkret har blivit vardagslyx. För många som åker på spa är det känslan av att kunna njuta och tanka ny energi som är viktig och resan blir en upplevelse för alla sinnen.

De flesta anläggningar satsar också stort på själva konceptet och är ofta belägna i en naturskön omgivning som andas lugn och harmoni. Dessutom inkluderar man gärna hälsosam mat med aktiviteter som yoga, mindfullness samt lerinpackningar med bad och bastu. Det unika och särpräglade ligger i kombinationen av avkoppling inte bara för kroppen utan också för sinnet och själen. För att den normala stressen inte ska tränga sig på är miljön ofta tyst, stillsam och smakfullt inredd.

På en del platser kan man även beställa särskilda pass med fokus på stresshantering eller healing. Riktigt stora turistanläggningar utomlands lägger fokus på att kunden ska kunna välja individuella aktiviteter för att finna inre balans och kunna varva ner. Ofta erbjuds olika former av terapi med inriktning på sömnvanor och strategier att koppla av. Spaindustrin har blivit en godisfabrik där man kan plocka bland godbitarna i syfte att unna sig det allra bästa. Dagens stressande värld med krav från alla håll och kanter motiverar dessa weekendesor med spa, bad och avkoppling i allra högsta grad.

hikaru