Smilefishspa.se / Blog / I södra Sverige / Spa & Vin på Ästad

Spa & Vin på Ästad

Ästad Vingård, belägen på den halländska landsbygden, bjuder in till god mat, bekväm övernattning, spa- och vinupplevelser. Naturen runt omkring lockar till promenader, här njuter man av gröna fält och sjöar. Många kommer hit för att lära känna druvans väg till vin. En guidad tur i vinfältet fascinerar och förför. Vinprovningar hålls året om och man behöver inte vara vinkännare för att delta.

I Sinnenas Spa njuter man av bastu och bad – många lockas av den spektakulära undervattensbastun. Kanske världens enda undervattensbastu. Medan man njuter av den rejäla bastuvärmen så ser man på livet under ytan. En fisk simmar förbi. Man omges av vattendrag och prunkande växtlighet. Man kan också njuta av ett bastubad i den mysiga kvarnbastun och hänföras över att Kvarnbäcksdammen forsar fram under en. Här finns också sjöbodsbastun och stenbrobastun.

Även om hotellet med sin rustika stil lockar till övernattning så behöver man inte stanna över natten för att ta del av Ästads spa. Det går lika bra att komma bara över dagen. Restaurangen serverar mat baserad på säsongens råvaror och man håller de lokala producenterna högt. Många är det som kommer bara för att njuta av den tilltagna brunchen som i vanliga fall serveras lördag och söndag men som under högtider såsom påsken serveras varje dag.

hikaru