Smilefishspa.se / Blog / Annorlunda spaupplevelse / Upper House

Upper House

Det finns mängder av bra spa-anläggningar i Sverige och det kan vara svårt att plocka russinen ur kakan. Ett spa som sticker ut är Upper House i Göteborg. Upper House är ett lyxhotell beläget mitt i stan och i mittentornet av Gothia Towers. Det är ett mindre hotell med strax under 50 eleganta rum och hela atmosfären andas lyx och avkoppling.

Hotellets spa är beläget på tre våningsplan och har en fantastisk utsikt över stan. Här möter det nordiskt avskalade de varma färgerna från Orienten. Här finns en Champagnepool och en rogivande relaxavdelning och det erbjuds exklusiva behandlingar. Det som verkligen sticker ut är utomhuspoolen som hänger fritt utanpå husväggen och som har glasgolv – inget för den höjdrädde. Inspirerad av utsiktsplattformen med glasgolv i Grand Canyon så kan gästerna njuta av bad med Champagnebubblor, kroppsvarmt vatten, staden under fötterna och den öppna himlen ovanför. För den som inte vill befinna sig i känslan av fritt fall så finns också två pooler under tak.

En av spa-anläggningens många populära behandlingar är hamam som enligt tradition utför behandlingen på en varm granitplatta. En fullständig kroppsskrubb som ger en renad hy.

Upper House har erhållit många utmärkelser, betyg och omnämnanden, bland annat:

  • Sveriges bästa hotell i januari 2018, utsett av TripAdvisors Traveller’s Choice Awards
  • Sveriges bästa hotell i november 2016 enligt en undersökning utförd av Trivago
  • Viktor Arabzadeh, kock på hotellet, vann i november 2016 tävlingen Årets Ekokock
  • Emma Ziemann, sommelier på hotellet, vann i september 2016 Lily Bollinger Award
  • Sveriges bästa hotell på service, romantik och lyx i januari 2016, utsett av TripAdvisors Traveller’s Choice Awards
  • Årets spanyhet och årets spakök, mars 2014, utsett av SpaStar Awards
hikaru