Smilefishspa.se / Blog / I norra Sverige / Billigt spa

Billigt spa

Att åka på spa brukar vara helt underbart. Det ger en ordentlig avslappning och mysfaktorn är hög. Ofta ingår det middag och en härlig frukostbuffé som inte heller är helt fel att få avnjuta någon gång ibland. Dock kan det vara kostsamt att gå på spa och det är kanske just därför man inte unnar sig det speciellt ofta.

Billigare med spa hemma

För den som verkligen inte har mycket pengar på kontot eller i plånboken är det bästa sättet att unna sig den där riktigt mysiga stunden genom att göra spa hemma och det finns många sätt att göra det på. Om man har en bastu med bastuaggregat har man förstås försprång, men för andra som inte har det kan ett hett tips vara att köpa ansiktsmasker och badskum i affären samt väldoftande doftljus eller rökelser. Har man ett badkar är ju konceptet så gott som redan klart. Det är bara att tända ljusen och fylla på med badskum, ta fram en bra bok, sätta på lite avslappnande musik och bara njuta.

Att hitta billiga spa

Det finns faktiskt möjligheter att unna sig de där spadagarna

utan att bli helt ruinerad. Dock behöver man ha framförhållning, vara flexibel och inte 100 % kräsen vad gäller standard på rum. Det finns nämligen en hel del sidor på internet som erbjuder spa-vistelser till mycket bra priser. Ofta handlar dessa erbjudanden om speciella datum då spa inte brukar var fullbokade. Det kan gälla datum precis innan löning eller på vardagar då de flesta inte har möjlighet att gå på spa. Hur man hittar dessa unika erbjudanden kan vara lite svårt att veta om man inte är i branschen själv. Några tips är dock att googla på fraser som “sista-minuten-erbjudanden spa” eller “speciella erbjudanden på spa”. Då brukar man få upp sajter som säljer just sådana billiga spa-erbjudanden. Dessa sajter kan man då gå in på och sedan välja att bli medlem. När man är medlem får man unika erbjudanden till sin e-post med jämna mellanrum. Erbjudandena kan ibland handla om mindre eftertraktade rum på hotellen eller om datum som är mitt i veckan. För att ta del av erbjudanden måste man vanligtvis var snabb på bollen och kunna boka utan att tveka. Den som måste fråga chefen om ledighet och ringa sin partner för att fråga om datum kommer förmodligen inte att vara tillräckligt snabb för att boka.

Mindre spa brukar vara billigare

När man tänker på spa brukar man ofta föreställa sig de där superlyxiga mycket kända spana som ofta syns i bloggar och på Instagram. Dock behöver man inte välja just dessa. Det finns en hel del enklare hotell som erbjuder mindre typer av span. Dessa hotell har kanske en bubbelpool, en bastu, yoga och en massör på plats. De hotellen brukar räcka bra för en rejäl avslappning.

hikaru