Smilefishspa.se / Blog / I norra Sverige / Spa och bad

Spa och bad

Spa och bad har alltid varit något som många gillar. Att åka till ett spa är för många ett sätt att koppla av i den vardagliga stress vi oftast lever i. I denna artikel kan du läsa om två olika spa i Sverige och vilka behandlingar som de erbjuder.

Ystad saltsjöbad

År 1896 kom en apotekare, kommunalpolitiker och en lokalbo in med en motion till kommunen som handlade om att ystad behövde ett hotell och samlingsplats nära havet. Det bidrog till att de tog beslutet att bygga ett badhotell. Hotellet fick namnet Ystad saltsjöbad. Hotellet var från början ett trähus och delar av hotellet brann tyvärr ner år 1913. Det byggdes upp igen några år senare och finns fortfarande kvar idag.

Du kan boka ett rum på Ystad saltsjöbad och också få många olika behandlingar för både knopp och kropp. För ansiktet finns bland annat följande behandlingar:

– Expert care som kostar 795 kr. Detta är en klassisk behandling som tar upp till 50 minuter. Det går att skräddarsy behandlingen utifrån varje persons behov.

– Hot stone massage som också kostar 795 kr. Här får du en massage med varma stenar som du sedan får placerade på ryggen. Du kan också välja cupping massage som kostar 495kr. Här får du istället för stenar, massage med specialformade koppar som värms upp med eld innan de fästs. Det finns också plastkoppar som man får pumpa med tillhörande handpump.

Aurum Hotell och konferens

Detta är ett hotell som ligger i norra Sverige. Det slog upp portarna år 1979. Det som de har gemensamt med Ystad saltsjöbad är att det är ett hotell med spa. Du kan flyga från Stockholm till Skellefteå (om du kommer från Stockholm) och bo på detta hotell. Hit kan du komma om du vill ge dig själv lite avslappning i vardagen. Du kan också boka hotellet om du ska bjuda in till konferens och även vill uppleva den norra delen av Sverige. Behandlingar som du kan få när du besöker detta spa är följande:

– Ansiktskur som ges antingen i 50 minuter eller i 25 minuter. Dessa behandlingar kostar 695 kr och 445 kr, och ger en uppfriskande känsla av att du har fått ett helt nytt ansikte.

– Helkroppsmassage som bland annat innehåller body scrub gör att du blir omhändertagen från topp till tå och känner dig som en helt ny människa. Denna behandling är daggdroppens spa signaturbehandling och kostar mellan 445kr till 1495kr, beroende på hur lång tid du väljer. Du kan välja mellan 25 minuter upp till 120 minuter.

Ni kanske har märkt att det endast är behandling för ansikte och rygg som nämns i artikeln men båda dessa spa, erbjuder behandlingar som är för kroppens alla delar. Följ länkarna för att läsa mer om dessa.

hikaru