Smilefishspa.se / Blog / Annorlunda spaupplevelse / NaturSPA

NaturSPA

På Hölseböke Naturhälsogård & Vildmarksboende så möts man av en otroligt fin natur, näringsrik och ekologisk mat samt behandlingar med inslag av alternativmedicin. Hölseböke tar endast emot ett sällskap åt gången vilket ger en exklusiv känsla.

De flesta preparat som används vid behandlingarna tillverkas på gården i strävan att vara så miljö- och hälsovänliga som möjligt. Ekologiska och närproducerade råvaror står högt i kurs.

I relaxrummet så möts gästerna av braskamin och panoramafönster mot den omgivande naturen och i våtutrymmet så finns badkar och bastu samt en trädgård med hängmatta, skog och en liten damm med karpar.

Behandlingarna som erbjuds är sammansatta av en utbildad naturläkare och man kan bland annat boka avslappningsmassage med ayurvediska oljor, chakraflödesmassage, zonterapi, access bars och behandling med gong. Access bars är en energibehandling som ger avkoppling och hjälp att rensa i gamla tankar, sinnesstämningar och känslor. Det leder till djupare sömn, minskad stress och oro, ökad kreativitet och livsglädje samt minskad spänning i kroppen.

Man kan komma hit bara över dagen eller så stannar man över natten. Ett av övernattningsalternativen är vildmarksboendet beläget strax intill sjön och strax under en kilometer från gården. Det är självhushåll och roddbåt och fiske ingår; man kan avsluta dagen med förtäring i grillkåtan och matlagning över öppen eld.

Ett annat boendealternativ är stugan “Bara Älska” som är belägen i kulturhagen. Romantiskt inredd så välkomnar den par som vill vara lite för sig själva. Här finns en hängmatta att vila i utanför och också ett pentry där man kan brygga sig en kaffe. En utomhustoalett med utsikt över hagen ingår.

Här finns också ett indiantält med sittplatser för 30 personer. I detta så kan man också övernatta, upp till åtta personer. Ett enkelt alternativ som för en närmare naturen. Eldstaden i mitten av tipin ger en genuin känsla.

hikaru