Smilefishspa.se / Blog / I södra Sverige / Brösarps Gästgifveri

Brösarps Gästgifveri

Välkommen till en av Österlens många rofyllda platser. Omgiven av vacker natur erbjuder gästgiveriet mästerlig mat, gott värdskap och ett modernt spa. Många kommer framför allt för maten. År 2017 utnämnde Skånska Gastronomipriset Brösarps Gästgifveri till Årets Skånska Destination. Maten hämtas hos grannarna – de som odlar och föder upp i trakten. En av de mest kända rätterna är äggakakan vilken återfinns på årets påskbuffé. Men kanske lockar en riktig skånsk gåsamiddag mer – svartsoppa, gås med klassiska tillbehör och skånsk äppelkaka kan få vem som helst att sova gott.

Om kultur lockar så finner man i Brösarp en fin konsthall som erbjuder en rad olika utställningarunder året , främst med utställningar av konstnärer med anknytning till Österlen och Skåne.

Om man stannar lite längre och vill botanisera bland andra smaker än gästgifveriets så kan man bege sig till Matens & Dryckens Hus & Österlens Saluhall. Njut av mat och dryckeshantverk.

I övrigt så finns det mycket att se och göra på Österlen! Njut av en stärkande promenad längs havet och genom skogen. En mängd vandringsleder återfinns i Brösarp. Kom i september och besök äppelmarknaden. Kom vid påsk och besök alla konstnärer som håller öppet hus. I mars så arrangeras i Brösarp en Antikmässa och i november en mässa med fokus på nittonhundratalets design.

hikaru