Smilefishspa.se / Blog / I norra Sverige / Spa och bad i och omkring Göteborg

Spa och bad i och omkring Göteborg

Att bo i en storstad har sina fördelar, framför allt när det handlar om att hitta på något mysigt på sin lediga tid. Man kan välja mellan massor av olika aktiviteter som finns i och runtomkring staden.

Här nedan tänkte vi lista några aktiviteter som ligger i och omkring Göteborg som inkluderar bad och spa. Just spa och bad är något som passar dig som vill kunna unna dig något extra en ledig dag eller en helg. Istället för att ge sig ut på stan och gå i butiker för att shoppa allt mellan kläder och herrparfym tänkte vi här alltså ge förslag på några lite mer avslappnande alternativ. För den som har en längre ledighet finns det massor av häftiga och härliga span i Europa som man kan resa till, men då för en lite dyrare peng än de som finns i Göteborg.

Arken spa

Inte långt från Göteborg finns Arken spa. Till spat kan man ta sig både med egen bil, men också via lokaltrafiken från innerstaden. På spat erbjuds både paket med spa och hotellövernattning, men också paket innehållande dagsspa och behandling. För den som väljer att övernatta finns det även möjlighet att köpa till middagspaket och frukost. Spat är mycket trevligt och relativt stort. Här finns massor av härliga bassänger och bastu för den som vill slappna av ordentligt.

Sankt Jörgen Spa

Även detta spa går att ta sig till med lokaltrafik från centrala Göteborg. Detta spa har fått flera pris genom åren för sin höga service och kvalitet. Detta spa kan man besöka året och för den som vill kan man välja att övernatta. Det finns även ritualpaket att köpa till inne i spat som gör att man får en extra behaglig upplevelse under sin spavistelse. Själva spat innehåller allt från fotbad till bubbelpooler, stolstolar och en fantastisk utomhuspool. Utomhuspoolen är öppen såväl på sommarhalvåret som vinterhalvåret.

Vattenpalatset i Lerum

Ett lite billigare alternativ till spa är Vattenpalatset i Lerum. Detta ligger cirka 3 mil utanför Göteborg. Det är framför allt på morgonen som den som önskar ha en spa-upplevelse borde ta sig dig. Vissa morgonar har de så kallat morgonsim då belysningen i lokalen släcks ner och ersätts med levande ljus. Bassängen är då också avstängd för motionssimmare. Efter sitt motionssim kan man välja att också äta en enklare frukostbuffé som serveras direkt i anslutning till bassängen. I palatset finns utöver detta ett flertal bubbelpooler och en bastu att njuta i efter en motionsrunda i bassängen. Morgonsimmet erbjuds bara vissa vardagar och för den som önskar åka dit rekommenderas att aktivt ta reda på vilken dag morgosimmet och frukostbuffén erbjuds. Troligtvis finns det också en åldersgräns för aktiviteten, vilken också kan vara värt att kolla upp för den som är intresserad.

hikaru