Smilefishspa.se / Blog / I norra Sverige / Budgetspa på hemmaplan

Budgetspa på hemmaplan

Alla tillhör inte den kategorin i samhällsskiktet som har så pass god ekonomi att de har möjlighet att besöka ett spa med jämna mellanrum. Men misströsta inte! Du kan skapa dig ett eget spa med bad där hemma. Men kostar inte det lika mycket, tänker du då? Det beror givetvis helt och hållet på hur man vill ha det. Är man bara lite finurlig och händig så kan man själv skapa sitt eget spa och bad där hemma. Det behöver inte heller kosta en förmögenhet.

Vad kan man tänkas behöva i sitt spa och bad?

I ett spa vill man ju gärna ha plats för en jacuzzi med varmt vatten, rumsvärme och kanske även snäckor samt lite vit sand från stranden för att få den äkta Medelhavskänslan. Om man skulle vilja ha tillgång till den känslan för all framtid kan man hitta sin drömbostad utomlands på mowido.se. Utbudet är stort och man kan få hjälp med processen samt eventuella svårigheter som tillkommer när man ska köpa bostad i ett annat land.

Så fixar du ett budgetspa där hemma

Om man inte vill bosätta sig utomlands, utan hellre vill göra plats för ett eget hemmaspa, så kan man som nämnt göra det utan att det behöver kosta en förmögenhet. Nedan följer två tips på hur du kan hålla budgeten nere när du skaffar ett eget spa där hemma:

  • Köp en uppblåsbar jacuzzi. Ett riktigt exklusivt jacuzzibad kostar mellan 40 000 och 60 000 kronor. Men man kan även köpa en uppblåsbar jacuzzi för mindre än 10 000 kronor. Givetvis har ett exklusivt jacuzzibad fler funktioner, som exempelvis sköna massagestrålar, men trots det kan man även med en uppblåsbar jacuzzi, få en härlig myskänsla. Den uppblåsbara varianten har även ofta en temperaturreglerare så man kan använda den både inomhus och utomhus.
  • Ha ditt hemmaspa utomhus. Om du har ditt spa utomhus så kanske du vill ordna med en enkel tillbyggnad eller omgärda det med träplank för att hindra insyn. Har du det inomhus så finns det en hel del regler om hur det får vara. Om man inte är händig och licensierad, kan det innebära stora kostnader för olika typer av hantverkare, då arbetet måste vara fackmannamässigt utfört för att eventuella försäkringar ska vara giltiga.

Det sista tipset är att verkligen njuta när du är i ditt eget hemmaspa. På så sätt kan du uppleva en äkta spakänsla även innanför dina egna väggar. Tänk därför på att alltid använda nytvättade badlakan, stänga av din mobiltelefon och gärna även tända lite ljus för att skämma bort dig själv ordentligt.

Ovanstående är en bra början till ett enkelt men mysigt budgetspa där hemma. Efterhand kan man bygga ut eller bygga om för att sätta sin egen prägel på sitt hemmaspa. Det är bara du och din fantasi som sätter gränserna!

hikaru