Smilefishspa.se / Blog / I norra Sverige / Inred en spahörna i badrummet

Inred en spahörna i badrummet

Varför ta sig milslångt ut i skogen för att äntligen se den där gläntan som öppnar upp till en stor herrgård med spa och som kostar skjortan? Inred din egen spahörna hemma och kliv in så fort du vill ha en stund för dig själv. Det finns många tips och knep för att få till en mysig spakänsla hemma och de behöver inte alls vara speciellt påkostade, beroende på hur du vill ha ditt spa.

Att gå på spa innebär inte bara att få en skön behandling – även atmosfär och inredning spelar stor roll precis som den avkopplande musiken och naturen runt omkring. Men en tripp till ett spa titt som tätt kostar mycket pengar som kan vara bättre att investera i en egen spahörna.

Öppna hyllplan med bänk

Köp en hylla med öppna hyllplan att ställa i badrummet. Rulla ihop badlakan och handdukar, gärna vita, och ställ badtofflorna nedanför på golvet. På övre bänken kan du sedan inreda lite som du vill med ljuslyktor med doftljus, doftpinnar och lite finare badprodukter. Dofter är viktigt i ett spa och man lägger även lite krut på skönhetsprodukterna som tvålar och krämer. Satsa på vackra flaskor också som ger den där lite lyxiga känslan. Ställ dit några flätade korgar att lägga använda handdukar i eller som extra förvaring. Gör en liten bricka med små tvålar och förpackningar som ett snyggt stilleben. Häng gärna handdukar i tvättat linne runt hyllan och bänken för lite rustik känsla mitt i allt det lyxiga.

Blanda gärna vita nyanser med trä, det ger en fin balans och mix av det rustika och det fräscha.

Snygga kranar

De enkla men riktigt vackra kranarna kan ge en spakänsla med en gång. Titta in på Rörfokus.se så får du se själv. Där kan du hitta riktigt coola kranar som går väl ihop med en övrig badrumsinredning om du vill göra mer i badrummet än bara en spahörna. Ibland krävs det lite extra för att få allt enhetligt.

Växter

Gröna växter i ett badrum gör inte bara gott för luften – de är också vackra att betrakta när du ligger där i ditt bad. Ställ stora gröna växter på golvet i fina krukor och låt även fönsterblecket få besök av några plantor – om du har fönster i badrummet, det vill säga. Grönt är skönt!

Slå på stort med jacuzzi

Är din egen lilla spahörna inte nog kan du satsa lite extra pengar och skaffa ett lyxigt spabad antingen utomhus på altanen, i uterummet som faktiskt kan bli ett utebadrum, eller i det vanliga badrummet. En jacuzzi har allt du längtar efter en kall vinterdag eller en stressfylld dag när du inte verkar ha suttit på rumpan en enda sekund. Vad sägs om inbyggd radio, undervattensbelysning och värsta massagen?! För att installera en jacuzzi krävs det dock lite handlag och en del i plånboken men du kan även hitta billigare varianter.

hikaru