Smilefishspa.se / Blog / I norra Sverige / Modern feng shui inredning

Modern feng shui inredning

Behaglig stämning som gör gott för välmåendet är det nya svarta när det gäller badrumsinredning. Att kombinera personliga och vackra detaljer i ett genomtänkt upplägg kan beskrivas som basen i feng Shui.

I den här artikeln introducerar vi dig till den moderna feng shui inredningen som blivit allt mer populär i svenska hem.

Kontraster skapar harmoni

När det gäller Feng Shui handlar mycket om att skapa en enhetlig känsla av saker som spontant levererar motsatser. En harmonisk stämning är basen i feng Shui och det avspeglas även när filosofin är inspirationskällan inom inredning. För dig som vill göra om i hemmet är badrummet en utmärkt plats att börja med. Genom att kombinera olika typer av badrumslampor skapar du ett harmoniskt lugn i badrummet. Låt belysningen komma från olika vinklar och gärna i skilda nyanser. Det klassiska uttrycket “lager-på-lager” passar sig riktigt bra i detta sammanhang!

När det gäller möblemang strävar feng Shui efter en ganska sparsam, men genomtänkt inredning. Välj hellre små vackra “altare” före kraftiga möbler eftersom det gör det lättare att inreda varierat och stilfullt. På stilleben kan du placera ut olika föremål som förstärker den harmoniska känslan i badrummet.

Gröna sköna växter är ett utmärkt inslag i feng Shui inspirerade badrum. Starka gröna färger på växter kan med fördel kombineras med mer dova jordfärgade toner på textilier och varför inte snäckor som dekoration? Det handlar alltså om att skapa en perfekt balans mellan motsatser. Ett enkelt misstag många gör när badrum ska inredas är att välja för många element på en och samma plats. För mycket mönster eller färger kan lätt skapa mer kaos än harmoni.

hikaru