Smilefishspa.se / Blog / I norra Sverige / Spa i svenska fjällen

Spa i svenska fjällen

Alla svenska fjäll bjuder på fina hotell- och spaupplevelser och vilket fjäll man ska besöka beror på vad man söker; i Lapplandsfjällen så finner vi till exempel Riksgränsen Spa, Saxnäsgården, Hotell Laponia, Fjällnäs och Copperhill Mountain Lodge.

Riksgränsen Spa

År 1902 färdigställdes järnvägen Ofotenbanan men det kom att ta 26 år innan Skidfrämjandets kommitté i Kiruna erbjöd logimöjligheter. Kanske inte så konstigt i och med att området på 1910-talet avfolkades på grund av de svåra snöförhållandena. Strax innan andra världskriget så kunde man välkomna gäster till ett turisthotell och 1952 så öppnades den första liften. Idag så är Riksgränsen en plats dit människor vallfärdar för naturupplevelser och skidåkning. För trötta kroppar och för den som söker en stunds avkoppling inomhus så finns här en trevlig spa-anläggning med pool, bubbelpool, bastu och en mängd behandlingar att välja bland.

Saxnäs

Saxnäsgården är vackert belägen bland fjäll, skog och vatten och erbjuder aktiviteter stora delar av året. Här finns möjlighet till träning både utomhus och inomhus med pool, sporthall, gym och bastu. Innebandy, pingis och gym ingår då man bor på hotellet.

Hotell Laponia

I Arvidsjaur så finns detta trevliga hotell som gör allt för att få gästerna att trivas. Förutom fina logirum och en bra restaurang så finns här även en relaxavdelning som kan hyras exklusivt, Sameland. Då har man tillgång till bastu, dusch, relax och två badtunnor. Hotell Laponia har också en spaavdelning med en tolv meter lång pool, bastu, relax och gym.

Tänndalen Fjällnäs

Fjällnäs är ett av de mer exklusiva fjällhotellen och dessutom Sveriges äldsta. Här njuter man av lugn och stillhet med både vildmark och aktiviteter runt knuten. Här delar man upp året i åtta årstider och det märks av i både restaurang och spa. Mii Gullo betyder hur mår du på samiska och det är namnet på hotellets spa. Här erbjuds man till exempel få en ryggmassage med 4000 år gamla anor eller björkmassage där varma björkpinnar hjälper att lossa stela muskler.

Copperhill Mountain Lodge

Hotellet har korats till Sveriges bästa skidhotell och det är lätt att förstå då man kliver genom dörrarna på detta femstjärniga hotell på Förberget i Åre. Med egen lift, helikopterplatta, kopparinslag i hela miljön för att knyta tillbaka till områdets historik samt en exklusiv restaurang så lockar det inte bara skidåkare. Spa-anläggningen hämtar inspiration från samekulturen och stoltserar med en fantastisk utsikt över vidderna.

hikaru