Smilefishspa.se / Blog / I norra Sverige / Spahelg – den perfekta alla hjärtans dag presenten

Spahelg – den perfekta alla hjärtans dag presenten

Det är både lätt och svårt att hitta den perfekta alla hjärtans dag-presenten. Å ena sidan ger du den till din kärlek, din partner i livet, å andra sidan vill du att den ska vara ett minne som handlar om er som ett par – något som skapar gemenskap. Ett tips är då att satsa på en spahelg – i Sverige, utomlands eller hemma! Nu är det inte säkert att din stora kärlek går igång på en spahelg – konstigt nog gör inte alla det – men ni väljer själva vad ni gör av spahelgen. Du ska här få tips på hur du kan skapa den ultimata spahelgen – så att både två blir nöjda.

Gåvan

Antingen väljer du att ni åker iväg under alla hjärtas dag, men då måste du ha gett gåvan tidigare – i alla fall om din partner har jobb eller skola. Eller så ger du gåvan på alla hjärtans dag. Ett tips är att kolla in partykungen.se stora utbud av söta, romantiska och roliga kärleksprylar och dekorera hemmet med hjärtan inför att du ska ge gåvan! Du hittar både romantiska hjärtan, men också lite mer åt det roliga hållet – allt utifrån personlighet. Kom sedan på ett roligt sätt att ge gåvan, kanske en lapp med ett hjärta och “Följer du med till Prag?” eller lägga fram passen och låt din kärlek gissa var ni ska åka – om ni åker utomlands. I annat fall kan du ta fram en karta över Sverige och låta honom eller henne gissa. Eller så lägger du en broschyr under tallriken!

Baltikum

Det finns flera länder som erbjuder billigt spa. För oss i Sverige är det närmaste Baltikum, där det finns flera stora spaanläggningar. De har en lång tradition av att erbjuda spa med olika slags behandlingar. Om din partner gillar sport, så välj ett spa som erbjuder mycket sportutövande. Många av hotellen har tennisbana, gym, löpspår eller så finns det möjlighet att spela golf. Tänk både på vilka behandlingar hotellet erbjuder, men också på om det erbjuder andra sporter och dess geografiska läge. Många av dem ligger ute vid kusten – vilken kan vara vackert och trevligt om ni vill jogga och promenera -, men om ni också vill se en stad, så bör du kolla upp kollektivtrafik, möjlighet att hyra bil och avstånd i förväg. Det är billigt att hyra bil i Baltikum.

Kontinenten

På kontinenten finns det också flera länder som erbjuder billigt spa i Östeuropa. Ju längre söderut du kommer, desto billigare blir det. Bulgarien är billigare än Polen, men utgå från det land som du tror att din kärlek vill besöka. Östeuropa erbjuder många intressanta städer och alla länderna har spaanläggningar till mindre pris än vad vi skulle betala hemma i Sverige. Om ni har tid kan ni välja att åka tåg ner till alla hjärtans dag-presenten – då hinner ni se mycket och samtidigt vara miljövänliga.

hikaru