Smilefishspa.se / Blog / Annorlunda spaupplevelse / Spa med vinbehandling

Spa med vinbehandling

Sätra Brunn är den första spaanläggning i Sverige som erbjuder behandlingar med vinprodukter, produkter framtagna av Tommasi vingård och Quaranta Hotel.

Många avnjuter gärna Amarone och Valpolicella vid middagsbordet. Dock så är de också mycket användbara i spa-sammanhang. Dessa viner är rika på reservatrol vilket är en kraftfull antioxidant. Detta, tillsammans med andra ämnen, stärker och stramar upp huden.

Man kan, tillsammans med den person man föredrar, njuta av en duobehandling. Man njuter, bekvämt tillbakalutad i fåtöljer, av en skön behandling samtidigt som man avnjuter ett Tommasivin. Fötterna mjukas upp i ett fotbad och ansikte, händer och fötter masseras. Det finns även andra behandlingar, som man upplever på egen hand, till exempel ansiktsrengöring med Valpolicellavin, ansiktsrengöring med Amaronevin och peeling och massage med Amarone och Valpolicella.

Vid sidan av de vininspirerade behandlingarna så erbjuder Sätra Brunn också mer traditionella spamöjligheter. En pool med 34-gradigt vatten, bubbelpool, gym, solarium, bastu och ångbastu.

Sätra Brunn är ett eget litet samhälle, tillika en av Sveriges äldsta kurorter. Hit har människor vallfärdat i mer än 300 år för att må bra. Det var Samuel Skragge, Provincialmedicus i Västmanland, som lät anlägga en hälsobrunn på platsen i början av 1700-talet. Han hade upptäckt att vattnet hade en hälsofrämjande effekt.

hikaru