Smilefishspa.se / Blog / I norra Sverige / Få tjockare hår med Nordic Hair

Få tjockare hår med Nordic Hair

Många lider av att ha ett tunt hår. Män drabbas av håravfall i stor utsträckning och kvinnor kan också drabbas. Då kan det vara bra att veta att det finns hjälp att få för att åtgärda den hemska känslan av att tappa håret.

Håret – en hälsostatus

Håret är för många en viktig del av kroppen. Ett tjockt hår symboliserar oftast god hälsa i många kulturer och anses därför vara mer attraktivt än ett tunt hår. Men det finns olika anledningar till varför man har tunt hår eller inget alls. Dels föds man med ett visst antal hårsäckar, vilket resulterar i ett tjockare eller tunnare hår, men efter födseln är det andra faktorer som spelar in. Vad vi har för livsstil och hur vi tar hand om oss är en viktig del när det kommer till hårets kvalitet, men vad många inte vet är att håravfall i huvudsak beror på hormonstörningar.

Nordic Hair hjälper dig

Att åtgärda håravfall som beror på hormonstörningar är svårt, men inte omöjligt. Dock kan det vara en god idé att kombinera hälsofrämjande åtgärder med konkreta lösningar för att få bättre kvalitet på håret och hårbotten. Hos nordichair.com kan du läsa mer om håravfall och eventuella behandlingsmetoder. Där kan du även göra en hårtransplantation för att få tillbaka håret i stor utsträckning.

Gör vad du kan – åk på spa

Hos kvinnor är det onormalt med håravfall och det gäller att ta reda på orsaken bakom. Vanligtvis är det sköldkörteln som bråkar och med hjälp av en holistisk behandlingsmetod kan man på sikt komma tillrätta med problemet. När man mår bra på insidan kommer det märkas på utsidan och tvärtom och att exempelvis åka på spa kan bidra till en mindre stressad kropp. Även män kan se över hormonbalansen i kroppen då manligt håravfall nästan uteslutande beror på DHT som förstör hårsäckarna.

hikaru